SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborg City Football Club
Fotboll
P15
Välkommen till Helsingborg Citys P15-lag!

Helsingborg Citys P15-lag består av spelare födda 2009 och 2010, där majoriteten är födda 2010.

Laget är ett akademi-lag som tränar fem dagar i veckan plus matcher på helgen.

 

De spelare som fyllt 15år har möjlighet att bli erbjudna kontrakt och lön av klubben. Har man ett ungdomskontrakt med Helsingborg City har man stora möjligheter att bli skickad på provträningar utomlands. Vår ambition är att skapa möjligheter för unga spelare att kunna visa upp sig för scouter och storlag utanför Sverige. Detta är ett första steg mot att bli ungdomsproffs!

Vinnare av KBK-cupen 2024!!!
2024-05-11 21:04
2024-05-11 Helsingborg Citys 2010 blev vinnare av KBK-cupen 2024!!
 
Mohamad Safadi skriver treårs-kontrakt med Helsingborg City FC!
2024-01-12 18:30
P15s anfallare Mohamad Safadi skriver treårs-kontrakt med Helsingborg City FC!

Idag skrev Helsingborg Citys 15-åriga anfallare Mohamad Safadi på ett treårskontrakt som binder honom till klubben fram till 31 december 2026.


Helsingborg Citys ordförande David Thulin berättar:

- Vi är väldigt glada över att ha Mohamad i klubben. Han är en fysiskt stark och teknisk spelare som är orädd och vågar utmana försvarare. Dessutom är han en bra avslutare med båda fötter och som har ett sinne för mål. Han kom till klubben 2022 från Älmhults IF och sågs väl lite som en oslipad diamant. Han hade mycket fotboll i sig, men lite självisk och saknade blick för spelet, men efter några månader märkte vi en stor utveckling. Mohamad började ta snabbare och klokare beslut, släppa bollen mer till sina lagkamrater och blev mer fokuserad framför målet, vilket också ledde till att hans målproduktion ökade. Idag ser jag att han påminner om en ung och mer ödmjuk Zlatan Ibrahimovic. Han har en välutvecklad fysik och är väldigt svår att ta bollen ifrån, samtidigt som är skicklig i en mot en och i avslutmomenten, berättar Thulin. 

 

Thulin fortsätter: -Vi kommer fortsätta utveckla Safadi, samtidigt som vi inleder arbetet med att hjälpa honom komma vidare till större klubbar utomlands genom provspel och rekommendationer till scouter. Detta är vad Helsingborg City står för, just att hjälpa och stötta unga lovande spelare att ta det det första steget in i proffslivet. Nu är han professionell fotbollsspelare och det är ett stort steg i karriären. Det visar både att spelaren är talangfull och ambitiös, men också att klubben tror på honom och vill jobba extra för att spelaren ska lyckas komma till den absoluta toppen inom fotboll. Vår ambition är att kunna skriva fler kontrakt den närmaste framtiden med spelare som drömmer om att bli fotbollsproffs, avslutar klubbens ordförande.

 

Vi önskar Mohamad Safadi ett stort grattis på sin 15års-dag och till sitt första proffskontrakt, samt önskar honom lycka till med träningen och karriären framöver!

 

//Helsingborg City FC