SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborg City Football Club
Fotboll
Om klubben

Hej!

Här får du en kort rundvandring i Helsingborg Citys ungdomsverksamhet.

 

Historik
* 2014 startade Helsingborg City FC sin ungdomsverksamhet med ett knattelag.
* 2015 byggde man på med ett P7-lag.
* 2016 utökade man ungdomsverksamheten med ett P8-lag.
* 2017 expanderade man ungdomsverksamheten ytterligare med ett P10-lag.
* 2018 tog man nästa steg och startade upp ett P11-lag.
* 2019 har man förvaltat de fem lag man har för att kunna bibehålla en hög kvalité på sina träningar.
* 2020 byggde man vidare ungdomsverksamheten med ett P13-lag.
* 2021 startade klubben upp ett nytt knattelag för barn födda 2015-2016.
* 2022 tog man stora kliv i sin utveckling och utökade sin verksamhet ytterligare med två nya lag. Ett P6-lag och ett P10-lag.

* 2023 startade man upp ett nytt knattelag.

* 2024 har man nu fem lag igång med cirka 80 spelare.

 

Vilka är vi?

Helsingborg City FC är en av Sveriges snabbast växande fotbollsklubbar där man lägger stor vikt på klubbens ungdomsakademi. Klubben är en elitsatsande förening för unga och talangfulla spelare. Just nu har Helsingborg City fem lag igång:
* P15
* P13
* P11
* P9
* P7

 

Vem finns vi till för?

Vi riktar oss framför allt till barn och ungdomar födda 2009 till 2018 som har en brinnande passion och ambition för fotboll. Alla är naturligtvis välkomna att provträna hos oss, men vi kan endast erbjuda plats i klubben i mån av plats. Detta förutsatt att våra lag inte redan är fyllda eller det råder ledarbrist. 

Helsingborg City FC välkomnar mångfald. Vi ser det som en viktig balans att ha spelare och ledare från olika länder och kulturer som kan bidra med nya tankar och idéer till klubben. Vi är varken en så kallad invandrarförening eller en helsvensk förening, utan vi välkomnar alla oavsett etnisk bakgrund eller sexuell läggning.

 

Var finns vi?

Träningar och matcher är förlagda till Norrvalla IP (Rundgången 15). Vårt kansli och klubbstuga ligger också på Norrvalla IP. Vill du komma i kontakt med oss så hänvisar vi till fliken "Kontakt".

 

Hur ser våra träningar ut?

Helsingborg City är en elitsatsande klubb och erbjuder därför flera träningar i veckan. Under säsongen tränar vi vanligtvis:

* P7 (2017-2018) Onsdagar 16:30, Fredagar 18:00
* P9 (2015-2016) Måndagar 18:00, Onsdagar 18:00
* P11 (2014-2013) Tisdagar 18:00, Torsdagar 18:00, Fredagar 18:00
* P13 (2012-2011) Tisdagar 18:00, Torsdagar 18:30, Fredagar 18:00
* P15 (2010-2009) Måndagar 16.30, Tisdagar 16.30, Torsdagar 16:30, Fredagar 16:30

 

Talangutvecklingsplan (TUP)
Helsingborg City har en talangutvecklingsplan som man följer. I den kan du se exakt vad våra spelare tränar på och vad klubben prioriterar. Denna finns offentlig i menyn under fliken "TUP".

 

Hur kommer jag på en provträning?

Vill du som spelare eller ditt barn som förälder provträna med oss rekommenderar vi dig att ta kontakt med klubbens ungdomsansvarig David Thulin (Kontakt). Tala gärna om ditt barns namn, ålder och lite om hans fotbollsbakgrund.

 

Vår vision
Helsingborg City har som vision att bli Sveriges bästa talangfabrik när det kommer till att ta fram professionella fotbollsspelare. Vi lägger fullt fokus på en utvecklande fotbollsträning och en hög aktivitetsnivå med den enskilde spelaren i centrum. Vi är en elitsatsande klubb som prioriterar kvalitet före kvantitet, och föredrar mindre grupper med en hög intensitet.

 

Utanför fotbollsplanen
Att vara fotbollsspelare i Helsingborg City är en livsstil och därför jobbar vi både med spelarens fotbollskunnande och personlighet. Vi har kontinuerlig uppföljning med spelarna och deras föräldrar om skola, fritidsaktiviteter, matvanor och sömn. Vi poängterar ofta hur viktig spelarens skola är och att denna ska skötas minst lika bra som fotbollsträningen. Det krävs mer än bara stor talang för att bli fotbollsproffs och det är detta som vi lägger fram för våra spelare.

 

Provspel utomlands för våra spelare
Helsingborg City har kontakter med flera proffsklubbar runt om i Europa och har de senaste åren låtit flera spelare få åka på provträningar. De senaste åren har det varit hos den danska storklubben FC Nordsjälland, men man har också kontakter i bl a England, Holland, Tyskland och Frankrike. Förhoppningsvis kommer vi att kunna skicka över fler spelare inom den närmaste framtiden. Att få chansen att provspela utomlands är ingen självklarhet för spelare i Helsingborg City, utan det krävs stor talang och hårt jobb på träningar och matcher. Dessa provspel sker oftast under skolloven för att inte störa spelarens skolgång.

 

Hur ser vår vision ut?

"Helsingborg City FC har som vision att vara en ungdomlig och talangfylld fotbollsklubb som vill spela en offensiv och underhållande fotboll. Klubben har höga ambitioner och strävar efter att ta sig högre upp i seriesystemet, och man satsar mycket på sin ungdomsverksamhet och på att ta fram egna spelare. Klubben har som mål att bygga upp en stark ungdomsverksamhet från knatte-nivå upp till senior-trupp. Klubben värdesätter ord som;

Ambition - våra spelare ska ha viljan att utvecklas, gärna ta tid att träna på egen hand och inte vara rädda för att fråga ledare vad man behöver träna extra på.

Gemenskap - våra spelare ska ha förståelse för att fotboll är en lagsport och att man är beroende av varandra. Vi eftersträvar en stark sammanhållning både på och utanför planen och förutsätter att alla spelare i klubben vill samma sak. En familjekänsla där man ställer upp för varann.

Glädje - våra spelare ska ha kul, men på rätt sätt. Ett snyggt mål, en läcker dribbling, ett perfekt passningsspel eller en väldsklassig målvaktsräddning är exempel på när man kan bevittna glädje. Vi ser glädje när spelarna göra något bra och tar steg i sin utveckling.

Lojalitet - våra spelare ska känna en stolthet och vilja spela för klubben så länge som möjligt.

Ödmjukhet - våra spelare ska visa respekt mot varandra, ledare, domare, motståndare och publik, värdesätta sina lagkamrater och ledare, samt vara hjälpsamma mot varandra.

Helsingborg City FC strävar efter att fostra sina spelare till både bra fotbollsspelare och goda medmänniskor. Ingen spelare är större än laget och inget lag är större än klubben."

- Helsingborg City FC

 

Kontakta klubbens ungdomsansvarig David Thulin för mer information.
David.thulin@helsingborgcityfc.se